maandag 26 april 2010

Een held kàn een BV zijn (maar de kans is eerder gering)

In dezelfde post als hieronder vermeldt Challies ook een citaat van Randy Alcorn over het verschil tussen helden en beroemdheden:
"Een held zijn is iets compleet anders dan een beroemdheid zijn. Roem is een iets. Deugd iets anders. De twee zijn niet in het minst verbonden. Als je beroemder wordt, wordt het eigenlijk moeilijker om deugd aan de dag te leggen en te behouden. Beroemdheden zijn gewoon mensen met de juiste looks, talent, geld en de mogelijkheid om de aandacht op zichzelf te vestigen. Helden zijn mensen die moedig staan voor wat goed is, vaak tegen de stroom van de publieke opinie in en tegen een grote kost voor zichzelf."


Een held kàn een BV zijn, maar dat hoeft dus niet. Je bent beter het eerste dan het tweede. En als je dan al een held bent, dan is de kans dat je BV wordt wel heel gering. Let maar op wat Alcorn zegt: tegen de stroom van de publieke opinie in. Dus soms doet een held wat niet goed is voor zijn populariteit. Maar een echte held is daar dan ook niet om bekommerd. Hij leeft 'for the audience of One' (en die 'One', dat is niet hij-/zijzelf).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten