dinsdag 11 augustus 2009

Praise Factory: gratis cursus kinderclub/zondagschool



Capital Hill Baptist Church (denk onder meer Mark Dever, Thabiti Anyabwile en Michael Lawrence) stelt zijn zondagschoolpakketten (Engelstalig) uit de "Praise Factory"-familie gratis beschikbaar voor downloads. Een vrijwillige gift wordt natuurlijk gewaardeerd.

Doel is theologisch correct materiaal beschikbaar te stellen voor niet-commercieel opvoedkundig gebruik. Vaak heeft de jeugdwerking van kerken een beperkt budget. Daarom deze handreiking.

Het materiaal is bedoeld voor pre-school- en elementary-leeftijd (als ik me niet vergis gaat het om kleuters en basisschool, maar misschien dat iemand die er beter in thuis is een corrigerend commentaartje kan nalaten).

De pakketten onder de noemer Praise Factory zijn "Teach, Take & Tell", "Big Questions and Answers for little people" en "The Praise Factory". Het gaat in grote lijnen om een systematische theologie voor kinderen. Maar laat je niet afschrikken door de dure term, bedoeld wordt dat er een degelijk onderbouwde theologische visie aan de grondslag ligt van het materiaal.

Lees hier meer backgroundinfo op de blog van de kerk.

Hier vind je de materialen zelf met nog veel meer uitleg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten