maandag 24 september 2007

Sleutel die Titanic kon redden


Het is van ons, t.t.z. van een Antwerps diamanthuis: het sleuteltje dat - met enige zin voor overdrijving - de Titanic had kunnen redden.

Meer precies gaat het hier om de sleutel voor de kast van de verrekijkers op het schip. Toen de Titanic op 10 april 1912 zijn eerste reis van Southampton naar New York aanvatte, zat het bewuste sleuteltje vermoedelijk nog in de jas van een officier die kort voordien overgeplaatst was. Volgens de enen is het onzin, maar volgens anderen heeft men door het ontbreken van de sleutel met het blote oog naar ijsbergen moeten speuren. Met de bekende fatale gevolgen voor zowat 1500 opvarenden.

Hoe het ook zij, het Antwerpse diamantlabel Tesiro heeft op een veiling in Groot-Brittannië liefst 130.000 euro neergeteld voor het hebbeding. Het zou het willen gebruiken voor een marketingcampagne.

En dan te weten dat de sleutel waarmee - zonder enige zin voor overdrijving - de wereld kan gered worden, op niet meer dan 30 zilverlingen werd geschat (de toenmalige prijs voor een slaaf). Als ik de omrekentabel in de Telosvertaling van het Nieuwe Testament gebruik, dan gaat het hier om een som van rond de 3.800 euro.

In veel ogen is die tweede Sleutel echter al flink wat meer waard. Van onschatbare waarde zelfs. En marketingcampagne of niet: de hele wereld heeft al gehoord van Jezus Christus.

2 opmerkingen:

  1. dag Jan
    als je logt is het de bedoeling dat je bij andere mensen langs gaat, zodat die mensen je logje leren kennen, en zo je logjes lezen
    zo krijg je reacties, en lezen de mensen je logjes, wat de bedoeling is.
    De sleutel van de hemel ligt bij Jezus
    ben benieuwd hoe het daar zal zijn
    tot daar dan maar
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de extra uitleg Christine, maar ik vrees dat het me toch wat aan tijd ontbreekt om veel andere logs te bezoeken. Ik moet het dus eerder verwachten van wat mond-tot-mondreclame of andere aanbevelingen.
    "Tot daar dan maar", schrijf je. Verwacht je dat ik gauw hemelwaarts trek? ;-)

    grtz
    Jan

    BeantwoordenVerwijderen