woensdag 24 september 2008

Zaterdag christelijk Festicert He is (a)live

Hieronder een deel van het persbericht van de organisatoren. Vandaag staat er overigens ook een artikel over in Het Laatste Nieuws, maar online vond ik het niet terug.


Op zaterdag 27 september 2008 organiseert He is (a)live het allereerste Christelijk Festicert te Oudenaarde.

(...) Alhoewel het christelijk geloof hedendaags niet altijd het meest jonge imago heeft (en dit is dan nog een understatement), is het christelijk geloof wel nog actueel aanwezig in het leven van vele jongeren. De bloeiende christelijke jongerenkampen en -weekends in Vlaanderen zijn daar het levende bewijs van.

(...) He is (a)live wil een festival zijn met kwalitatieve christelijke muziek, waar zowel nationaal talent als internationale christelijke artiesten hun dingen kunnen doen!
In het buitenland is dit reeds jarenlang een erg succesvol gegeven, maar tot op heden bleef het in Vlaanderen op dit vlak stil: alsof iedereen leek te wachten totdat iemand anders eens de koe bij de horens zou vatten…

Christelijk Festicert??

Christelijk in de ware betekenis van het woord: voor allen die zich verbonden weten met en in Christus. En ‘Festicert’ is een compleet nieuw woord, gevormd door de samentrekking van ‘festival’ en ‘concert’: een concert met de sfeer van een festival en een festival met het concept van een concert!

Programma

(...) Verschillende genres en zowel nationale en internationale muziekgroepen staan op het programma, maar er is ook plaats voor cabaret, sprekers en nog zoveel meer. Zij zullen allen de festicert-bezoekers laten voelen dat Hij hen leeft (He is alive).

The Gentlemen zal als headliner het festicert afsluiten. Dit viertal uit Sheffield (UK) brengt Indie-Funkrock. Na hun passages op het hoofdpodium van Flevo Festival vorige jaar in Nederland, en enkele uitverkochte concerten, zijn ze volop bezig na hun eigen land ook Nederland te veroveren. Op 27 september zullen ze voor de allereerste keer in België optreden, en wel op het festicert.
Hun muziek wordt vergeleken met de Red Hot Chilli Peppers, maar natuurlijk hebben ze hun eigen unieke stijl. Verschillende thema’s worden bezongen, al dan niet in een luchtig jasje. The Gentlemen is ongetwijfeld dé christelijke band in opmars, en we zijn dan ook erg blij hen te mogen verwelkomen!

Naast The Gentlemen staat ook dit op het programma: The Fruits (NL) (Praise Pop), Jo de Rijck (B) (cabaret), Final State of Mind (B) (Hip Hop), The Jordans (UK) (Folk Rock), Willem Côme (B) (Akoestische Pop), Paul Jordan (UK) (spreker), CX Flood (B) (rock) en Moonradio (NL) (Rock covers).

Locatie

De locatie in Oudenaarde is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (3 minuten wandelen vanuit het station), en de avond na het festicert is er kampeergelegenheid.

(...)

Wanneer je je ticket koopt aan de festivalingang kost dit je 15 euro.

Meer info: www.he-is-alive.be

CONTACT: persvoorlichter Jozef Stoffels
E-mail: Jozef@he-is-alive.be
GSM: 0472 56 07 98

Geen opmerkingen:

Een reactie posten