maandag 24 november 2008

Gastblogger: je ranglijst

Een paar jaar geleden kregen we van iemand de 'Thuiskalender' van Dr. James Dobson.
Aangezien Mirjam en ik graag Dobson lezen kreeg deze kalender een mooie plaats in de keuken.
Het eerste jaar werd de kalender ook minutieus bijgehouden, maar met de jaren raakte hij precies een beetje onder het stof. Tot een paar maand geleden.

Met het nieuwe schooljaar in zicht zagen we ons genoodzaakt om het wekelijks onderhoud van onze huiskamer uit te besteden: een kuisvrouw (alhoewel ik dat nu niet echt een mooie omschrijving vind is ze toch wel heel correct: een vrouw die komt kuisen). Deze vrouw let op heel wat details, en dus ook op onze kalender.
Het heeft een paar weken geduurd alvorens we zagen dat op dinsdagmiddag de kalender op de juiste datum stond.

Nu klinkt het misschien wel een beetje hypocriet (en dat is het ook), maar sinds die dag zorgen we ervoor dat op maandagavond de kalender juist wordt gezet.

Vandaag schrijft Dobson:
Hoe hoog staat je huwelijk op je ranglijst van waardevolle zaken? Moet je huwelijk het doen met de restjes van je drukke schema, of is het iets heel waardevols in je leven dat beschermd en gesteund moet worden? Het kan doodgaan als je er geen aandacht aan besteedt.

Terwijl ik deze post afwerk zit Mirjam 2 meter verder op haar computer haar schoolwerk af te maken. De kinderen zitten al in bed en het is stil in huis.

Ik neem me voor om toch eens ernstig over een aantal prioriteiten te gaan nadenken.

1 opmerking:

  1. Inderdaad, deze kalender is er echt ééntje om te hebben en te gebruiken =)

    Het staat boordevol bemoedigende en hoopvolle aansporingen onze belangrijkste taak als ouder/echtgenoot goed te volbrengen.

    Groetjes aan je vrouw en soigneer haar een beetje =)

    BeantwoordenVerwijderen