vrijdag 15 augustus 2008

Over winter in de zomer


Vakantie is super en de voorbije rustperiode was dat niet minder. Ik mocht er echt van genieten. Maar toen ik de onderstaande quote van de Schotse theoloog en auteur Samuel Rutherford (1600-1661) las, bekroop me toch het verlangen om de blog nog eens aan te vullen.
Genade groeit het best in de winter.

Waarom zei Rutherford dit? Waarschijnlijk las hij Jakobus 1:2-4. God laat ons in de verzoekingen van het leven het meest groeien in genade:

"Het moet u tot grote blijdschap stemmen, broeders en zusters, als u allerlei beproevingen ondergaat. Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid. Als die standvastigheid ook daadwerkelijk blijkt, zult u volmaakt en volkomen zijn, zonder enige tekortkoming."

1 opmerking:

  1. Ik las deze week in dit verband nog volgende quote: "problemen doen ons groeien".
    Een filossof zou ooit gezegd hebben dat bij een adelaar alleen de luchtweerstand hem verhindert om sneller te vliegen. Maar zou deze weerstand verdwijnen en de adelaar in een vacuüm terecht komen, zou hij neerstorten. Datgene wat hem weerstand biedt is hetzelfde dat hem draagt.
    Of een boot die de weerstand van het water moet overwinnen om vooruit te komen, maar tegelijk maakt datzelfde water het mogelijk om hem te dragen en te varen.
    We hebben allen problemen nodig. Het zijn signalen die we kostbaar moeten beluisteren.
    (citaten uit 'Bethesda Magazine' jg26 nr 2 p5)

    BeantwoordenVerwijderen