zaterdag 15 oktober 2011

Arabische Lente niet positief voor christenen in Midden-Oosten

Vandaag meldt het Reformatorisch Dagblad op zijn website: 'Arabische Lente niet positief voor christenen in Midden-Oosten'.

Eerder deze week kwam het thema ook al aan bod op Radio 1. Het bewuste interview vind ik niet terug, wel een stukje 'Spanningen tussen moslims en christen in Egypte terug van nooit weggeweest'.

Uit het artikel van RefDag.nl:

"Men zou kunnen stellen dat het geweld tegen christelijke minderheden in de Arabisch-islamitische wereld ook iets zegt over de mentaliteit van de meerderheid. Vandaar dat de Syrische patriarch Ignatius Yusef Yunan enkele dagen geleden zei dat het Westen niet zozeer de nadruk zou moeten leggen op democratie, maar eerder op het naleven van de mensenrechten, waaronder het belangrijke recht om in vrijheid en zonder angst je godsdienst te kunnen uitoefenen. Zonder dit recht loopt een democratie het gevaar te verworden tot de dictatuur van de religieuze meerderheid.

De ontwikkelingen in Egypte, maar vooral ook in Syrië hebben kerkelijke leiders in de Arabische wereld gealarmeerd. Waarmee christenen in de ongemakkelijke positie terechtkomen dat het lijkt alsof zij dictatoriale regimes steunen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten