vrijdag 4 maart 2011

Gaat er wel iemand verloren?

J.I. Packer stelt enkele kritische vragen aan wie denkt dat - eens je in de hel belandt - God uiteindelijk toch nog ieder mens zal redden en in de zaligheid brengen:

- Waarom laat God dan massa's mensen die het evangelie al hoorden eerst naar de hel gaan als ongelovigen, vooraleer Hij hen toch weer tot geloof roept?

- Meer nog, waarom is er dan bij Christus of de apostelen geen hint te vinden dat het Gods bedoeling zou zijn om elk lid van de gevallen mensheid vanaf de wieg naar de kroon te brengen, desnoods via de hel?

- En waarom spreken zij dan met grote nadruk alsof de beslissingen van ieder mens die hier genomen worden, bepalend zijn voor de latere toestand, zodat ongelovigen een onherstelbare eeuwige verlorenheid wacht?

- Wordt het Nieuwtestamentische gezichtspunt over dit onderwerp niet duidelijk uitgedrukt, consequent aangehouden en voortdurend benadrukt?

- Is er dan niet iets van dwaalleer verbonden met het universalistische verslag van Gods liefdesplan, dat zo radicaal afwijkt van de Bijbel?

En Justin Taylor voegt aan bovenstaand vrij vertaald stukje uit het boek 'Hell Under Fire' (pag. 194) nog toe: "And no, Dr. Packer is not “just asking” questions".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten